Digitaal

Duspot vraag en aanbod van vrijkomende bouwmaterialen

banner

Duspot is hét onafhankelijke matchingsplatform voor de GWW om vrijkomende bouwmaterialen snel, eenvoudig en overzichtelijk te delen en matchen. Overheden, ingenieursbureaus en aannemers kunnen met het platform op een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke manier vrijkomende bouwmaterialen hergebruiken voor optimale duurzaamheid.

Duspot matcht vraag en aanbod van vrijkomende bouwmaterialen in verschillende fases van een project met elkaar. Zo wordt hergebruik gestimuleerd en worden stort- en depotkosten vermeden. Door elkaar te vinden op het matchingsplatform gaan we samen op weg naar volledige circulariteit! Duspot jij mee?

PRESENTATIE DUSPOT – klik

Steenslagherkenning asfaltdeklagen

straatmeubilair

Met de ingewonnen informatie uit de radar en de gammaspectrometer onderscheiden we aanwezige steenslagen in de asfaltdeklaag. Dit doen we al rijdend zonder verkeersmaatregelen.
Op basis van veel voorkomende steenslagsoorten in (ZOAB) deklagen hebben we een fingerprintmodel ontwikkeld. Dit model is gebaseerd metingen in het laboratorium en op de weg. Het model classificeert de aanwezige stenen naar steenslagklasse 3 of afwijkend (steenslagklasse 1 en 2).


De methodiek is onlangs in een asfaltonderhoudsproject gevalideerd met boringen en petrografische analyse.
Deze ontwikkeling draagt bij aan duurzamer wegbeheer en betreft een grote stap op weg naar hoogwaardig hergebruik van materialen.

PRESENTATIE WEGENSCANNERS – klik