Groen

Op een betere en effectievere manier bermen beheren  

banner

In samenwerking met Martens Beton ontwikkelde Essie BV het circulaire, zelfdragende product Eco2Shield, een innovatie om onder andere grasmaaien langs en rondom infraobjecten te vereenvoudigen. Geplaatst rondom een lichtmast of stoplicht creëert Eco2Shield een stabiele ondergrond voor maaimachines. Met deze innovatie vervalt het handmatig maaien, dat langs wegen gevaarlijk is. Eco2Shield verhoogt zo de verkeersveiligheid enorm. Voordeel is ook dat het risico op schade aan lichtmasten of stoplichten vermindert. Gecombineerd met Sika producten voorziet Eco2Shield in een juiste afdichting.

Door Eco2Shield komt niet alleen de bosmaaier te vervallen en vermindert daardoor het risico op schade aan bermobstakels, maar ook wordt zo een berucht bijeffect van bosmaaien (vervuiling van de omgeving met micro plastics en metalen) voorkomen.

Het huidige maaiproces binnen de Openbare Ruimte is een arbeidsintensief proces. Het groenbeheer groeit fors. Alleen de nieuwe aanwas van groenwerknemers blijft achter. Met Eco2Shield creëert Essie een financieel aantrekkelijke oplossing voor het groenbeheer. Omdat Eco2Shield bermobstakels ontziet, gaan die obstakels langer mee waardoor het Total Cost of Ownership omlaag gaat. Eco2Shield verlengt de levensduur van bermobstakels.

BROCHURE ESSIE – klik

Hoe kunnen we duurzame circulaire bruggen bouwen?

Lamp
hout-betonbrug
Een duurzame brug die onderhoudsarm is én een lange levensduur heeft? Ipv Delft, creatieve ingenieurs en Knipscheer infrastructuur ontwikkelden de circulaire hout-betonbrug. Het eerste exemplaar van deze duurzame brug verrees begin 2022 op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort.
duurzaam met circulair hout
Uitgangspunt voor het brugontwerp is de combinatie van houten liggers en een dun, in het werk gestort betonnen dek. Dit systeem combineert de voordelen van beton (onderhoudsarm, lange levensduur) met die van hout (duurzaam). Zo voorziet het niet alleen in de behoefte aan duurzame bruggen, maar past het ook bij de wensen van opdrachtgevers op het gebied van beheer en onderhoud. Doordat de materialen constructief samenwerken is het materiaalgebruik bovendien beperkt.
doordachte detaillering
Het systeem is toepasbaar voor zowel fiets- en voetgangersbruggen als verkeersbruggen met overspanningen vanaf zo’n acht meter. We gebruiken gelamineerd Europees zachthout. De oplegging is zo ontworpen, dat de houten liggers vrij liggen en er genoeg ventilatie mogelijk is. Daarnaast kreeg ook de verbinding tussen hout en beton veel aandacht.
We zoeken locaties voor volgende projecten!
Neem contact op met ipv Delft, Gerhard Nijenhuis 015 7502572