Licht

Straatverlichting op plekken zonder elektriciteitsnetwerk

banner

Met de openbare verlichting van SPIRIT solar lighting is er zicht en licht voor oriëntatie en veiligheid onafhankelijk van een centrale energienetwerkaansluiting. Deze masten zijn off-grid, ofwel zelfvoorzienend in energie, door de energie opgewekt door zonnepanelen die in de vier verticale oppervlakten geïntegreerd zijn lokaal op te slaan in de geïntegreerde batterij. Vanzelfsprekend robuust, maar ook esthetisch.

Naast verlichting heeft SPIRIT een lijn Solarwatermanagement voor het aansturen van stuwen en het verrichten van metingen op afstand – met als gemene deler: onafhankelijk van andere energiebronnen dan de zon.

Met deze producten is er een heel duurzame en mooie oplossing voor toepassingen die wél stroom nodig hebben, maar er is geen aansluiting nodig en we belasten het centrale elektriciteitsnetwerk niet

PRESENTATIE SPIRIT – klik

Samen bijdragen aan de circulariteit van aluminium

straatmeubilair

Voor een duurzame toekomst moeten we groener produceren en consumeren. Bij Hydro – Pole Products doen we dit door zuinig om te gaan met de materialen die we gebruiken, duurzaam te produceren en circulair te werken.

Met het Closing the Loop systeem zamelen we, samen met onze klanten, zo veel mogelijk gebruikte aluminium lichtmasten in om bij Hydro’s eigen recycling units te verwerken. Dit zorgt ervoor dat we minder grondstoffen van de aarde vragen, aluminium kunnen hergebruiken zonder verlies van kwaliteit en CO2 uitstoot verminderen.

PRESENTATIE HYDRO – klik 

Met gelijkspanning naar een efficiënter gebruik van energie en grondstoffen

Lamp

Adviseren, Bedenken, bouwen en perfect werkend opleveren. Als high-end system integrator verzorgt CityTec de complete uitvoering van elk project in openbare verlichting, verkeerregelinstallaties, EV Charge Solutions, Smart City Toepassingen zoals: sensoren, camera’s, 5G, dimmen en beheersystemen. Daarnaast is CityTec een zeer ervaren partij in advies, beheer, onderhoud en financiering.

Het omzetten van wisselspanning (AC) naar gelijkspanning (DC) kost energie. Direct gebruik maken van gelijkspanning leidt daarom tot een veel efficiënter gebruik van energie en grondstoffen. Gelijkspanningstechnologie stelt ons in staat om juist in de openbare verlIchtingswereld gelijkspanning toe te passen.

PRESENTATIE CITYTEC – klik

Afgedankte lampen naar de gemeentelijke milieustraat

Lamp

Sinds begin 2021 is Stichting OPEN actief als dé organisatie die in Nedreland verantwoordelijkheid heeft voor producentenverantwoordelijkheid op het gebied van E-wast. LightRec dat al jaren samenwerkt met OPEN en Wecycle vertegenwoordigd binnen deze organisatie de belangen van producenten van Lampen en verlichtingsarmaturen.

Om een extra boost te geven aan de correcte invulling van deze verantwoordelijkheid zijn OPEN en LightREc een project gestart waarbij installateurs gemakkelijk aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Daarnaast werkt LightRec samen met de Nederlandse Lichtassociatie. Samen hebben zij een leidraad opgesteld met voorwaarden voor goede circulaire aanbesteding op het gebied van verlichting. Bijvoorbeeld voor overheden.